oranje casino

De beste resultaten met de beste teksten

Er zijn miljoenen websites op het internet. Wil jij als bedrijf of particulier scoren met jouw website, dan zijn er veel manieren die je kunt gebruiken om jouw website te verbeteren, of mensen naar jouw website te lokken. Je kunt kiezen voor een beter design, je kunt kijken naar de mogelijkheden om meer afbeeldingen en plaatjes te gebruiken, maar je kunt ook reclame inkopen om mensen naar je website te trekken.

Of dat handig is, is in de meeste gevallen nog maar net de vraag. Om de website echt beter te maken, is het de bedoeling dat de mensen op de website komen, vinden wat ze zoeken en doen wat jij wilt. Daarom is het goed om aandacht te besteden aan de teksten die op de website komen te staan, want 90% van de mensen zoekt naar antwoorden op vragen of bepaalde producten.

Hoe maak je een tekst perfect?

Er zijn steeds meer mensen die de nadruk veel te zwaar leggen op de SEO. Uiteraard is het goed om rekening te houden met de zoekmachines, maar zijn zij de mensen die op jouw website komen om een bestelling te plaatsen? Je moet rekening houden met de mensen die jouw website willen gebruiken, maar tegelijkertijd moet het doel van de website voorop staan.

Zo kun je mensen enorm veel informatie geven over een bepaald product, maar is dat zo praktisch wanneer je een product wilt verkopen? Het is verstandiger om bovenaan de pagina de prijs en de specificaties kort weer te geven. De verdere informatie kan lager op de pagina. Dat vindt de zoekmachine weliswaar niet ideaal, maar daar heb je de pagina niet voor gemaakt.

Wat veel belangrijker is, is dat de tekst goed te lezen is. Er zijn nog altijd mensen die de teksten voor het internet onleesbaar maken. Zij gebruiken te lange woorden, maken enorm lange zinnen of gaan uit van een hoog niveau bij de lezer. Deze schrijvers vergeten dat het internet vooral iets is voor tussendoor, voor snel iets opzoeken en voor gebruik vanaf de mobiele apparaten. Daarom moeten de teksten gemakkelijk te lezen zijn. Het moet fijn zijn om te lezen, want dan maak je de meeste kans bij de lezer en dat is wat je wilt.

Teksten maken een bezoeker een klant

Het belangrijkste dat een tekst moet doen, is een bezoeker veranderen in een klant. Aan veel bezoekers op je website heb je namelijk helemaal niets. Het is leuk voor de statistiek, maar de echte omzet krijg je via de mensen die doen wat jij wilt. Dan kan klikken op een reclame zijn, maar het kan ook het kopen van een product zijn, of een aanmelding bij een bepaald programma of een website. Om dit voor elkaar te krijgen, moeten de teksten voor je aan het werk gaan. Zijn de teksten op jouw website niet geweldig, dan is de kans klein dat de website echt voor je aan het werk gaat en de omzet verdient waar jij op hoopt.

 

Ga terug naar home

Lees meer over op welke teksten we ons richten